Budapest

Idag är sista dagen i busapest och ikväll böejar vi åka hemåt med tåget. Vi avbryter lite eftersom det är så mycket att fixa och jag ska utöver detta flytta och börja plugga. Så inget kroatien för mig men å andra sidan har jag ju hört att det är fint väder i sverige :-) vet inte riktigt när vi kommer hem eftersom vi endast lyckades boka biljetter till hamburg, men det blir spännande. 




Budapest är fint och billigt. Jag gillar. 

Dock delar vi lägenet med några svin efterblivna killar. Första dagen : de spolade ej, lämande toaringen uppe (euw?) och lät allmänt mycket. Sov med öppen dörr och låste inte ens dörren till deras sovrum. Andra dagen. De såg oss och blev förvånade för de trodde att de bodde själva??? Asså. Så de visste inte ens att vi hade lagat frukost och sett dem sova genom deras öppna dörr. SEN tar de min skrubbhandske för de tror att det är typ en disksvamp och börjar diska med den? Såg den hänga på toek i köket och ba vadfan??? Hahah garvade så mycket. De bad om ursäkt men jag tyckte mer synd om honom som stod o häll i min äckliga skrubbhandske och som hade diskat saker de använde med den.

nu har de åkt. MEN det tar inte stopp där. För nu insåg jag att de snott min tandborste :-) kram 

Goddag alla barn

Ett litet uppehåll hära. Jodå, några krävande dagar har det varit. Att någon följer vad du gör, slår sönder rutan och tar dina grejer är bland det vidrigaste jag varit med om. Att sen utöver detta bajs inse hur mycket som ska göras. Försäkring, polisanmälning och sen köpa nya grejer. Jag ahde hoppats på att ha pengar över efter denna resa nu när jag ska börja plugga. Ville inte lägga dessa pengar på att köpa nya saker som jag redan lagt pengar på en gång. 

Skitsamma. Finns inget att göra åt saken och inget blir bättre av att älta. 
Nu har en del lagt sig och det verkar som stt vi fortsätter resan. Allfall ett tag. Men kommer åka hem tidigare för att ta tag i allt som ska göras med detta. 

Aja. Är i allfall i budapest. Dagen har gårt åt till att tvätta och köpa nya saker. Sedan avslutades kvällen med bio. Varför bio? JO, vi hittade en gammal biograf från 1910 som visade allt från konstfilmer till nya filmer. Jättegosig var den!!!!!! Biljetten kostade mästan 40 kr (DYRT) och popcorn och läsk kostade 20 kr. Sjukt. 
Under ser ni bild på vart man köper biljetter. Handskrivna scheman :')


Fina handtag :-)

Gårdagen

Igår när vi kom fram bestämde vi oss för att göra något typiskt för österrike. Så vi spelade minigolf såklart

Skitspel. 


Sen köpte vi hattar till dagens vandring och drack varsinn öl




Alperna

Hallå i stugan! Idag har vi minsann fjällvandrar. Vi tog gondolliften upp till toppen där vi gick runt o tittade innan vi började vandringen ner. Det var helt sjukt fint, så sjukt nice och så sjukt skönt. Berget var ca 2400 m högt men det var svårt att fånga hur högt upp vi var på bild. Stannade även på vägen och åt gulaschsoppa <333 nu ligger vi i soffan i sällskapsrummet på hostlet och chillar. Laddar upp inför kvällis tihi. 








 Söt :-)

Morrn



Helt ok hostelfrukost (SVINNICE)

vart är alla läsare?? Vart är alla kommentarer? :-(

FÖRLÅT

Trodde jag redan bloggag om venedig, men icke! Fin men svindyr stad. Att åka gondol kostade 100 euro så det skippades.  Mycket fint allafall, blev nästan arg!!!!!! Har massa bilder men går inte ens atr jämföra med verkligheten. Aka här har ni några ändååå






FRAMME I ÖSTERRIKE

.. För att vandra i bergen :D taggarå


Nu ska ni få höra om min helvetesfärd hit! Vi skulle ta tåget från venedig kl 01.20 på natten. Fick reda på att bajskorven som bokade våra biljetter bokat från en annan station utanför venedig. Så vi var tvugna att ta ett tåg dit så vi var där typ halv tio. La oss på marken, den bara marken, och väntade. Tiden gick. Inget tåg kom. NEJ FÖR DÅ VART DET TRE TIMMAR FÖRSENAT?! Så kl 4 rullade vi från venedig :-) tåget vi klev på saknade air condition (det var fortf 30 grader ute) PROPPFULLT, vissa kunde ej ta sig fram till sina platser och det luktade så mycket svett överallt att min tjocktröja har sugit åt sig doften av tåbira. Sen i kupen vi ska sitta i så ligger det några och sover på våra platser som jag blir tvungen att väcka. Åker i fyra timmar i denna doft och värme innan vi kliver av för att precis hinna med vårat anslutningståg till bad gastein. Men nu är vi i allafall framme :) trötta eftersom man inte sover så gott på gatan (nej det var inte ens ett golv) efter att ha sett en råtta och sedan se en kackerlacka krypa mot mig. 



Dagenslunch: korv och fördigkok ägg 

Nyinköpta hattar inför morgondagens vandring





Italiensre är äckliga

Japp. Jag o flajks skulle ge pisa en chans på kvällen. Se lutande tornet upplyst och ta en öl. Blev först förföljda sv en kille med cykel när vi gick igenom centralen. Han cirkulerade runt oss och sa bella bella i typ 3 min. Sen kom det fram folk och blockerade vägen för oss konstant och sa bella bella. Försökte prata med oss osv. Kunde knappt ta oss fram hallå. Var sjukt obehagligt  Vi kunde kanppt röra oss. Sen när vi tillslut kom fram till tornet VAR DET INTE ENS UPPLYST?!?!?!!!! Blev arga, sket i att ta en öl och gick hem igen. 

Svettas


30 grader och det är typ natt (jag är gammal, detta är natt)

Cinque terre

Hallå bloggen!! Orkar typ inte skriva. Har ju inte tid!!! Eller fokus. FÖR VARMT FÖR FOKUS. igår besökte vi cinque terre ("de fem landen") SOM VA SJUKT NICE!!! Vi åkte tåget mellan alla 5 byarna, tog typ 5 min mellan varje by. 
Vi blrjade längst bort i monterosso. Det var i princip bara en lång strand att bada på. På grund av lök så stannade vi där ca en timme och badade innan vi pkte vidare till nästa stopp: vernazza!! Men först- bilder på monterosso

Fashion med handväskan

Vernazza då. Även detta var SÅ JÄVLA FINT. Mycket stånd och turister. Gick längs den lilla gatan som fanns ochupp för en minigata mellan husen. Väldigt mycket upp och upp hela tiden. Alla husen är byggda uppåt på berget typ. 
Bilder kommer häääär




Vidare till nästa by: corniglia
En av favoriterna med minst turister. Kan bero på den helvetes trappan man var tvungen att få uppför i bergen för att ta sig dit. Blev yr av värmen och trodde jag skulle svimma. En sån trappa i 39 graders är inte skitnice. Så var tvungen att knyta min sarong såhär 

byn Kändes som den mest bebodda utav lokalare. Eftersom det var så jekla högt upp så vare nice utsikt och en skiitfin lagun man kunde bada i. Blev lite yr på vägen ner till den så vi avbröt och jag badade ej där. 



(Här var vi redan uppe, tänk er att de var typ 5 gånger så högt vi redan vandrat) 

Efter mycket svett gled vi vidare till: manarola (receptionisten på vårt hostel har det som favorit).det är denna stad som oftast är på vykort. Här stanande vi och badade! 


Efter detta gled vi till sista staden. Riomaggiore. Skitmysig liten by (alla byar var svinsmp). Inte alls lika mycket turister. Sock jävligt mclet uppförsbacke hela tiden 

Här blev vi hungriga (klockan var ca 19. Så vi bestämde oss för att åka tillbaka till föregående by där de hade flest resturanger med utsikt över vattnet. Tågen var skitkonstiga. Det stod olika perronger, tider och slutstationer överallt. Ni vet. Bara för stt föra det krångligt liksom. Men tillslut kom vi fram och åt på en resturang som finns med i michelinguiden (flajjs fyllde typ lite år såvi slog på stort). Jag åt pasta med tonfisk och svärdfisk villet var fucking jävla gott och flajjs åt ravioli med spenatfyllning med valnötssås. Typ änny godare än mitt men det sa jag inte till henne såklart. Ett glas rött på detta. Mmmmmmmmmmmmmmm





Så nice. Kom hem till hostlet runt 12, började må illa och kaskadspy :-) matförgiftning antar jag, men vill ändå inte tro på det. Det var ju en asnice resturang?!?!?! Jag tänker solsting men mådde ändå inte som man gör då :-(((
När detta inträffade var jag svinrädd atr jag blivit magsjuk. Det skulle suga av flera naledningar, bland annar att vi bara har en toalett på detta hostel. På 15 pers. Den enda duschen är även på toaletten. Fatta att ligga o spy då. Och synd om alla man delar rum med. Hade tvignat flajjs att läggs in mig på sjukhus i såna fall bara för att få spy ifred 

Pizza





Marina di pisa

Chill dag för chill guzzar. Vi låg på stranden hela dagen. ASNAJS ASFINT!! Skitstora stenar dock sä har lite ont i ryggen. Och när vi kom tillbaka frågade receptionisten om vi låg på stenarna eller sanden..??? Ehhh? Då visar det sog att om vi åkt typ tbå stationer till bara så hade vi kommit till en sandstrand. Värt. Men whatevs, de va najs och imorrn ska vi till cinque terre!!!!
Åt även min första pizza för denna resa och den va så JÄVLA GOD!!!!




Sen avslutat vi med en casual modellbild. Helt oförberedd :-)

Toscana


Ligger på hostlet med nyfärgade ögonbryn. Alltid lika snyggt. Vi har även tvättat idag så hela rummet luktar tvättmedel <33333333

Allafall. 3 dagar kvar i pisa. Men vilka planer vi har hörrni!!! Imorgon ska vi till pisas hamn, sen på kvällen gå ut o äta och dricka lite öl. Sen på måndag ska vi till cinque terre och bada osv!!! Trodde inte vi skulle kunna åka dit pga att boende var så dyrt, men tar bara 1h 30 min härifrån OCH vi åker gratis med våra interrail kort! Tisdag så tar vi tåget ca 20 min till viareggio. Fakta kommer här: 
  1. Viareggio är en stad i regionen Toscana i mellersta Italien. Den har 64 564 invånare, och är därmed den största orten i området Versilia, den norra delen av den toskanska rivieran, och den näst största staden i provinsen Lucca. 



Pisa

Hej hej hemskt mycket hej!! Idag har vi turistat i pisa. Muy roligt. Såg lutande tornet. Ni vet. Lutande tornet i pisa? Det i allafall. Sjukt lökigt då det är 34 grader och helt blå himmel. Så imorgon ska vi åka och försöka bada någonstans :-)




Juste ja. Så vare ju en skitstor grupp med belgiska scouter som gick runt överallt ÖVERALLT i pisa. Det är som att gud vill spä på vårt hat och görs det omöjligt för oss att gilla belgien?? #boycotbelgium2k15

Pisa

Hinner typ aldrig blogga :-((((( dåligt wifi, ute på språng osv. Men eftersom folk är så intresserade ska jag berätta lite om vad jag gjort:
Igår lämnade vi amsterdam för en tågfärd på 26 h till pisa. Första bytet var i schweiz och nästa i milano där vi hann med två timmar sightseeing


En shoppinggalleria från 1800 talet. Världens första prada öppnade här (typ k men ändå lite coolt)

Här har vi åkt tåg i typ 20 h utan ombyte eller borstade tänder. Men det är ju uppenbarligen då folk ska påpeka hur snygg man är (jag vet men ändå). Desto äckligare man är desto fler försöker ragga??? Kanske kommit på hemligheten till varför ingen raggar på mig i stockholm :-( skoja, klart folk gör. 

Hostlet är allafall skitgosigt, de som äger det är supersnels. Fick en frukostpåsr med en croissant och en juice. croissanten åt jag upp. Lär ångra mig imorgon bitti men men. Yolo :) enda megativa är att det bara finns en dusch och en toalett på hela hostlet. Och de är i samma rum. Så jag skulle duscha o då äre någon jävel utanför som börjar knacka??? OBVIOUSLY ÄR JAG BUSY EFTERSOM JAG LÅST


Bild från när vi cyklade i amsterdam


Liten nyckel :)

Prisa gudarna


OMG SHORTS?!?! Och ikväll glider vi mot Italien??????? INGA MER JEANS

Hej hej hemskt mycket hej

Sitter på ett cafe i amsterdam och chillar. Det är fortfarande dåligt väder MEN imorgon då jävlar. Då ska det bli sol. SOL?!?! Bi ska hyra cyklar och chilla i parken som några tjejer rekomenderade oss att gå till. 
Vi har fått nya roomies :-) whitetrash pundare från england. SOM EJ BÖR FÅ BO PÅ HOSTEL. kommer in och är ashögljudda på nätterna osv. DE FÖRSÖKER INTE ENS. sånt gör mig arg. När man inte ens tar en gnutta hänsyn. Fyyyyyyyy

Annars har jag medt besökt bordeller och coffe shops :)





Amsterdam

Kom precis fram i amsterdam och det är SÅ JÄVLA FINT!!!!!!!!!!!!! Speciellt pojkarna?!?! Ska nog gifta mig med en och flytta hit. Här kommer blandade bilder från färden hit :-)



Tysk currywurst :-))))




Berlin hejjeee

Hallå där!! berlin kallade på oss så vi åkte dit. Första dagen på resan UTAN REGN!!!!!!!!!!! Wiieeeeee. Vi var väldigt slitna efter natten så vi gick runt lite på deras shoppinggata. JAG INVIGDE PRIMARK!!!! Köpte en fin t-shirt för 40 kronor :-))))) visas senare. Allafall. Sen gick vi till hostlet och jag tvättade håret för första gången sen måndags. Der var trevligt. Flajjsbajjs är lite sjuk så hon sov ett tag och sedsn gick vi ut för att göra stan osäker. Hamnade på ett ställe som kändes som stockholms söder och jag åt en svingod svamppasta för endast 35 kronor! Bilder nedan

Efter denna härliga upplevelse hittade vi ett öltorg. Alltså. Går ej att beskriva. Sjukt nice och billig öl  bra stämning. Söta pojkar som plockade disken. Kan det bli bättre? 



OBS!! Ej turistigt område alls !!! Love it. 

Sen råkar det vara så att jag och flajjs är gamla. Sååå efter en öl gick vi tillbaka till hostlet för att sova. Vilket jag ska göra så fort jag skrivit klart detta inlägg. 

Här kommer andra intressanta bilder:


Här inne sover vi

Högst upp är min säng :)))

Här kissar jag :-)



Här duschar jag :-)


Här ligger jag i sängen :-)

Imorgon har vi stora planer, massor att se. Godnatt osv

Juste. En bild till. Sönderbombad kyrka som vi besökte 



Friedricia




Nattåg till berlin!!! Assoft tänkte vi , endast ett byte kl 6 på morgonen = sova hela natten tills dess!!! + att vi sparar in en matts boende kostnad. MEN klart något är knas. En timme fick spenderas i friedricia klockan 1-2 på natten :-) varför? De vet vi ej. Men så sa de. Nu är vi på väg igen. 3 h tills nästa byte. Ibland har man flyt 

JAG HATAR DANMARK

.. Nej. Danmark är aschill. Förlåt. MEN DAGENS VÄDER KAN SUGA BAJS. det har varit storm. Och ösregn. STORM. mitt nyinköpta fina paraply är trasigt :-((( men vi håller humöret uppe. Besökte idag utställningen med sagan om ringen. Love. TAMAM!!! Sen så... Bam bam bam... Besökte vi kristiania!!!!!!!!!!!! Kände mig verkligen hemma eftersom jag är så kriminell vanligtvis (skojsar till det. Det var lite obehagligt där). Men nu har jag sett det allafall!!!!! 
Vad gör vi nu då? Jo vi sitter på baresso och värmer oss med te. Tåget mot berlin går 22.22 ikväll så får se vad ji hittar på tills dess. Ska bjussa på lite bilder allafall från dagen 





Fin utsikt :-)

Skönt att man lyckas vara så fashion och snygg trors regnet :-)

Xoxo

Jaha ja


NORPAN HERE I COME

Denna dag lalal bajs osv

Idag har vi vandrat. Mycket. Vi fick på ströget och besökte en second hand butik som vi hört ska va bra. Den va bra :-) besöket resulterade i två par shorts. Sesan gick vi på nationalmuseumet som var skitstort. INGEN STRUKTUR!!!!!!!!!! Vi ville se en utställning om J.R.R Tolkiens värld som de hade. Och mycket riktigt. De hade en utställning om tolkiens värld. Men i en annan byggnad. Som stängde tidigt :-) så blev inget av det MEN istället hade de en skitbra utställning om röda korset och räddningsaktionen under förintelsen. Tamam! 

Bäst var nog ändå cosplay utställningen. Här är jag dårå :-)





Herkules :-)

Fun fact

Sov 1h inatt. Så när vi åkte guidebåt råkade jag somna till. Och satt näst längst fram. Stelt. #vaskamangöra

Copenhagen

Framme i köpenhamn!!! Bor i ett 32 bäddars rum, men det är mycket fräscht. Finns ett kök här på vandrarhemmet= spara para, men det är sjukt stelt Därinne????????????? Så vet ej hur vi ska göra med den saken. Well. 

Annars då? Fint väder fram till klockan 6 då vi satte oss i en turistbåt. Då började det att ösregna. Love love love. 







På g igen!!!




Bra start ändå



Lämnade centralen för över två timmar sen. Har stått stilla i typ en timme. Kult att vi står i flen allafall, bara för namnets skull. Och kul att man får det här smset när man sitter på tåget. NO SHIT

Snart ut igen

Hallå kära fans! Snart, om närmare bestämt två dagar, åker jag ut i europa 5 veckor. Superkult!! Resan går att följa här. Fniss. Talk to you later

RSS 2.0