BAM

Glider runt, glider runt, lånar pengar glider runt. 


Buzios



I LOVE CATS!!!

Vårat hostel har en kattunge som sover i min säng!!! LYCKA


Ilha grande

Lite bilder från ilha grande. Och en bild på mig oh Nina med våra magväskor i rio!!!


Damen på bilden är en som bodde i vårat rum på vårt hostel på ilha grande. Vi hikade tillsammans upp till toppen av papegoja jäveln. 

Så jävla fint. Om man gillar vandring och stränder. Vilket vi gör. Liiiten by. Vi he skött oss bra och ätit billig frukt till lunch men ätit ute middag. Nu ska vi bli bättre på att lagkamrat på vårt hostel igen. Bussresan till buzios var inte billig. Var dessutom tvungen att köpa en dyr skitful baddräkt för att dölja alla prickar jag fått på magen. Ändå värt


Pico de papagaio

Dit upp gick vi! 6km rakt upp!! Aldrig haft så ont i mina fötter, kunde ej sova. Jävla hålfot. Måste ta tag i att ringa läkaren och fixa nya ilägg till skorna när jag kommer hem. 


ÄNTLIGEN..

Är jag tillbaka! Har ni saknat mig? Jo men det har ni nog. Vad har jag gjort sen sist jag bloggade och hade wi-fi? Mycket. 


Va på ilha grande- SÅ NICE!!! Bara hiking och stränder!!! Höjdpunkten var när vi gick upp kl 02.30 och hikade med pannlampa till  papegojaberget (kan kolla upp namnet sen). Tant Nina ich tant Felicia var även ute och drack någon öl och drink en kväll. Slutade med att jag försökte prata spanska under kvällen, jag tyckte det gick bra. Nina tyckte inte det. 

Nu är vi framme i buzios!!! Ska vara dåligt väder tyvärr men vi funderar på att hyra bil ovh ta oss runt till olika stränder. KUL!!!!!!


För mycket för att orka skriva allt. Som vanligt. Träffat människor som kan berätta massa intressant om Brasilien. Fördelen med hostel. Nackdelen är när man är dålig i magen och väggen från toaletten ör vägg u vägg med sängarna. Och med vägg menar jag en tunn pappvägg som inte går hela vägen upp till taket. Men Mja. Det är väl en del av charmen. 


Tapajos- alter Do chaO

HOLA!!!


(Kan ej ladda upp upp bilder, googla namnet)

Det är SÅ fint här. Semesterparadis i Amazonas, folk åker hit för att sola och bada. Igår satt jag och Nina, efter en lååång dag med jobb, vid ett bord i vattnet och tog en öl. 

Annars dåååå???? Vi äter god middag varje dag, men det förtjänar vi. Till lunch blir det En macka vi snor från frukosten och sen äter vi middag mellan 20-21. 

Har hittat en hammock jag villköpa. Har ingenstans att ha den men skulles ta så kul att ha!!!!!! Dock är den aningen jobbig att släpa på...

Hmm. Annars då? Idag var det tydligen ministorm medan vi var i fält. Så som det är i regnskogen, ofta en snabb skur sen sol igen. MEN. Nu var det som en minitornado (? Vet ej hur jag ska förklara) precist Edvin oss utan att vi märkte det haha. Killen i receptionen fotade den och den sågs från hotellet, vi är ca 20 min bort med båt. 


GODNATG


Rio negro

Andra provtagningsplatsensom vi nu lämnat! Hade apdåligt wi-fi så kunde aldrigskriva något där!!! Men så fint ställe, vattnet var svart och som en spegel! Vi blev klara tidigt så i väntan mellan tvåprovtagningar åkte vi runt med båten någon timme OCH sågandes delfiner!!!! Har video på det, såcoolt!!! Innan har vi bara sett någonenstakamendrnnagången hoppadedemo hade sig! 



Ska iväg nu så hinner ej skriva mer. Gaser here icome


Amazanos

Något så sjukt dåligt wi-fi här så bloggkungen går dåligt. 


MEN. Har sett delfiner, sengångare ich stoooora ödlor (kommer ej på namnet)

Annars då?? Finna tog skavsår på rumpan av att sitta på en båt många timmar dagligen i värme och fukt 


Solimoes

En dag på båten avklarad. Ont i rumpan. 

Temperatur?
28,5 grader i vattnet och 29,5 grader i luften. Enligt egna mätningar. SÅ JÄVLA HÄFTIGT

till middag fick vi fisk (från floden såklart som ligger 3 min från oss), ris, grönsaker, potatis, GOD sås med massa koriander (som i allt här, älskar) och färsk limejuice till. Gött ändå. 

Vi arbetar ju från 8-19 (idag hann vi klart tills dess allafall) och äter en smörgås på båten till lunch. Så middagen är så jävla god så. 

Mmmm. HAJ


JA! En bild från bion funkade

Skriv inläggstext 


LOS GATOS- mäter gaser. Ok

Ser ut som en bomb. Förstår att vi blev stoppade haha. Nästan ännu värre när vi reste till Brasilien från Sverige, två "gringos" med två stora resväskor med provrör och vi kunde inte kommunicera med tullen. 


Helgen

HAJ!!! Är påväg till Amazonas nu- KUL!


Har ej bloggat på grund av dåligt wi-fi och ingen tid att berätta vad jag gör. Men i fredags var vi uppe vid Kristus och sen på stranden. På kvällen firade vi vi sinne i vårt team som fyllde 30!!!! Sen lördags var vi i botaniska trädgården här. Vi tänkte att vi inte kommer att få se några träd i Amazonas så vi passade på att se dem innan. Efter det gick vi på marknad i lapa. På kvällen kollade vi liveband och mötte ett gäng sköna pojkar som vi gick till en nattklubb med men vi var otaggade och trötta, så vi åkte hem efter en timme typ. 

Söndags skulle vi köpa sista grejerna till Amazonas. Åkte till ett köpcentrum vid 12. Det öppnade 15. Så vi fick spendera några timmar där, åt SVINgoda veganska burgare och sen gick vi även på bio. SÅ JÄVLA COOL BIO! Sätena var amazing ovh man kunde justera dem hur man ville. Sen kunde man även beställa mat och öl in i salongen. COOOOL. Såg the circle, den var inte bra. Aja. Den hade potential men floppade liksom. 


Nedan har ni bilder från trädgården och sen teamet på biogeokemiska enheten.

Bilder från biografen (väldigt viktiga) kommer i nästa inlägg. Har massa intressant att berätta om Brasilien men gör det nog när vi ses. Så lite tid med wi-fi här.  


RSS 2.0