From Phuket to singapore

Sååå. Imorgon klockan 7 hämtar taxin oss för fortsatt färd mot SINGAPORE!! Staden som har allt, en av de platserna som jag tror kommer sluta som ett av mina favoritställen!! Wiiieeeee

Kommer bli lite sorgligt att lämna thailand efter våra mysiga tre veckor här. Har lärt mig ett ord (thailändska är svårt!!) kapunka uttalas det och betyder tack .

Kommer även sakna detta hotell. Det är väldigt fräscht =man behöver inte sova i resesovsäcken. Det ligger en liten bit ifrån allt= tyst om nätterna. ACn fungerar. Men man kan ju inte alltid ha sån tur med priset och nu återgår vi till att bo på hostel och guest house. Men det har sin charm även det, ofta träffar vi mycket mer folk på såna ställen!

Idag låg vi bara på stranden. Alla var trötta efter utflykten till gamla stan (eller hade diarree). 







Sarong dramat

Ps!!! Hittade min sarong bland städerskans prylar på förra boendet. Hmmmn. 

Aja slapp allafall köpa en ny! Win

Phuket- patong

Parätong är ju ökänt för sitt uteliv, med en av världens största bargator! Vi kände att vi var tvungna att ge den ett försök. Felicia har mått dåligt i flera dagar så hon valde att stanna hemma och linnea tog beslutet att gå tillbaka till henne och göra henne sällskap. Så två musketörer, jag och elsa, gick tillbargatan något mindre taggade. Där gick vi till grabbarna grus (en svensk klubb som finns på de flesta större festorter).  Dit går man typ för att hänga med andra skandinavier. Torrt ja, men lättare att klicka. Tyvärr visade det sig att det var många där för att träffa skandinavier. Flickor gärna. Det var typ bara 30+ are från dubai som ville träffa skandinaviska flickor och visa upp sina pengar. Det var tråkigt. De var efterblivna. Så vi stack vidare till stockhoöm syndrom (ännu en svensk klubb) där alla var aptorra och satt och rökte inomhus=ÄCKLIGT!!! Vi kände för att dansa med det verkade som att de flesta dansställen innebar strippstångar. Dessutom var det prostituerade överallt vilket resulterade i ett mindre festligt humör. Det sorgliiga är att det främst är feta västerlänningar som går runt med de prostituerade. 
Kvällen slutade på frozen yoghurt och vi var tillbaka på runmet runt klockan 01. Endast 140 bath fattigare (ca 37 kronor). 

Slutsats: man kan säkert ha askul i patong om man är ett stort gäng och är så pass taggade/salongsberusade att man kan ignorera de prostituerade. Det kunde inte vi. Dessutom gick de runt poliser överallt och det är nästan mer skrämmande eftersom man hört så mycket om hur korrupta de är och kan lura turister. Men nu har vi testat det och drar ur på nya äventyr! 

Idag ska vi till gamla stan här i phuket. Varför? Jo men det verkar fint :-) ka försöka fota, men jag är dåliigt på det. Tog inte ens med mig telefonen ut och den enda bilden jag har deån bargatan är denna:

Finn :-)


Phuket

Framme i phuket för att avnjuta våra sista dagar i thailand på ett tag. Hotellet vi bokade hade ett specialerbjudande så när vi kollade på nätet var det typ det mest centrala, billigaste (även bland hostel och guest houses). Så när vi kom fick vi något av en chock. Det är ett riktigt hotell!! Rummet år skitstort och frukost ingår varje morgon i resturangen. Nära till såväl strand som den välkända bargatan. Utöver detta finns även pool på taket (nåväl, en badrunna snarare). Bilder kommwr neeedan!!!



Fint :-) 


Bättre än marina bay sands!!! Som en infonity pool, och man kan se havet!!!
Man kan även se en bungyjump ställning villet har gett mig och linnea knasiga tankar....

Här nedan kommer även en bild på min tunika som år det bästa köper EVER!!!! Asskönt att ha till strand etc. när det är för varmt för kläder eller när man är blöt. WIN





Wiee!!

Korv bajs människor


NÅGON HAR SNOTT MIN SARONG!!! Hängde den på tork utanför på balkongen (vi har gemensam balkong med andra som bor här) precis som att alla hänger sina grejer där men två rimmar senare var den borta?! vem fan snor en äcklig, svettig sarong???? Nu måste jag köpa en ny för pengar som är välbehövda på andra ställen, är arg. 

Utflykt

Imorse ringde klockan 05.00 och 05.30 var vi iväg. Iväg för vad kanske ni frågar er själva, men om ni håller i hatten så ska jag berätta. Vi skulle vandra upp en höjd till en utkiksplats för att avnjuta soluppgången (torrt ja, men rätt nice). Det vsr mycket varmt trots klockan, ca 28 grader. Vägen ner var värre eftersom solen gått upp heheh. Svetten rann lite. Väl rillbaka på rummet så var klockan 07.00 och det fanns inte mycket annat att göra än att somna om. Så klockan tio vaknade vi alla och gick för att avnjuta en billig frukost. Jag åt amärgåsar, frukt och ett glas mjölk ❤️❤️ För ca 15 kronor. 

Bilder från utsiktsplatsen:

Reklam för sportkläder




Ehhh. Jaha. Det här inlägget skulle ha publicerats i förrgår. Men bättre sent än aldrig

Bästa dagen ever!!!

Och varför då? jo, för att jag åt knäckemacka och drack mjölk till frukost!!! Bildbevis nedan 

Tog även bättre bilder på boendet utifrån :D




Hittade världens finaste strand efter massa vandring!!! 
(Fotade min kamera där jag har bilderna, därav dålig kvalle)

Och såklart en bild på brännan som börjar arta sig trots att vi inte pressat på stranden varje dag!! 



Dagen



Idag åkte vi ut med snorkelbåt. Besökte en asfin lagun, maya bay( där the beach spelades in) och monkey beach, en strand där massa vilda apor chillar typ. Hade bara med mig kameran, ej telefonen, så dessa bilder är de enda ni får tills jag kommer hem. Det var allafall asnice, massa turister på maya bay såklart men kändes bra att veta att min älskade leonardo dicaprio stått på den stranden en gång i tiden. 

Tjo


För varmt för att vara ute just nu. Klockan är fyra och jag vill bara gå ut o äta sen sova. Varför då? Jo, för jag har hittat ett ställe som serverar svenskt knäckebröd som frukost!!!!!! WIIE

Boende





Nua boendet på koh phi phi. HATADE DET FÖRRA. hc andersen hotel = jättebra pris för att vara här, men låg typ ovanpå en rockbar och dick skitont i ryggen av sängarna. ASSÅ ONT. stack upp fjädrar i ryggen. 
Det här är mycket mysigt, ser ut som en liten trädkoja och så är det ca fyra rum. Nice! Förutom att grabben ovanför oss står och spyr, men det är sånt man lär sig ta på denna lilla ö. 

Koh phi phi är jättefint, vi bor i typ en liten by som heter ton sai (tror jag). Det är inga vägar så man kan endast gå eller cykla. Byn är jätteliten och gulle, men det är en hel del fest vilket förvånade mig. Trodde koh pangang skulle ha mycket mer fest med tanke på deras ökända full moon party. 
Det enda negativa med koh phi phi är att det är rätt dyrt, soeciellt vattnet som innan gått att köpa för en krona och som kostar ca 7-8 kronor här. 


Vart apsugen på tacos efter att ha levt på fried rice en vecka så googlade upp ett ställe med mexikansk mat. Oppa!

Imorgon ska vi åka ut med snorkelbåt kl 9. Jag har fått ca 5h sömn senaste nätterna så tänkte sova rätt snart (klockan här är 21.15)


Nytt boende



Nytt boende= fliss glad än så länge. Kikade in ön igårkväll så idag är jag trött :-)

Det är lite coolt, för allt är typ i trä. Ser ut som en stor trädkoja, ska fota bättre sen!

K


Ny tröja

Soft jö




Utflykt!

Idag har vi turistat och sett massa saker. Bilder kommer här. 

Snuskigt berg. 
Kallad för grandmother rock. 


Mumifierad munk. Med solglasögon. 


Snuskig sten igen. 
Kallas för grandfather rock. 



Tempel. 


Buddha. Stor. 72 trappsteg upp. Några Mongon kom med på bilden och förstörde lite. 


Åtta armade buddha. 

St patricks day

Igår firade vi st patricks day. Woopelodooo


Koh samui



Framme i koh samui. Det var mycket höra vågor på stranden och röd flagg. Nice :-)
Vi tänkte försöka se ett vattenfall här och ett stort tempel med en åtta armad buddha. Får dock se hur det blir mes taxi priser etc. 


Häromdagen beställde jag in guacamole. Eller försökte förklara att jag ville ha det. Fick in fyra tunna avocado skivor för 80 bath. det är ca 15 kronor, men mycket med tanke på att man ibland kan få en hel måltid för det.

Middag


Igår blev det ingen thai mat utan vi åt på ett mexikanskt ställe. Nachos med kyckling, mumma. Guacamolen smakade dock bajs, så den fick man hälla i sig fort (hade ju betalat 50 bath för den, så bara äta!). 
Ny väntar jag på att mina kära sega amigos ska bli färdiga så vi kan checka ut och gå till båten som ska ta oss till koh samui. Där har vi bokat boende hos ett gay par som äger ett guest house. De är italienare, den ena sköter receptionen och den andralagar italienska specialiter i deras resturang. Kostade 50 kronor per natt, behövs lite billigt boende efter dessa dagar i koh pangang. 



Full moon



Igår var det dags för full moon party. Det bar så sjukt stort!!!!! Hela stranden var full med tusentals människor och man kunde knappt röra sig. Detfamms vattenrusckanorn(superkul) och så kunde man hoppa genom brinnande föremål. Jag lät bli. Är glad idag när våran granne visade upp sina brännsår. 

Bilden visar bara direkt nedanför en bar vi gick till en stund. Tänk er att stranden fortsatte och är ca 650 meter lång!

Det var allafall roligt att se, alla målade sig med självlysande färger och hade färgglada kläder på sig. Men det räckte typ så. Nu har jag sett det. Det var så mycket folk (beräknat ca 25000 kanske) och killar är som vanlgt äckliga, dräggiga och på. Bajskillar. 

Imorgon bär det av mot koh samui för två dagar, endast för att vi hört att ön ska vara så fin! 

Saknar er alla ❤️❤️❤️❤️

Bla


Idag bestämde vi oss för att hikea i djungwl :-) lite lösigt kanske hehehh men vi såg en apa


Sen vart det fullmoon party. Flera tusen människor. Men linnea och jag vart trötta så vi ska sova. Berättar mer senare :)

Myggbett??


Det blir ba värre

The beach


Kollar på the beach som är inspirerad av enö som ligger utanför koh pangang. Ön är knas. Den finns inte med på kartor och om man närmar sig den (typ 100 meter ifrån) så går det ett larm och polisen kommer. Dock får inte polisen kliva på ön och har aldrig gjort det. Finns massa myter om ön, bland annat att det skulle vara en jättestor drog odlingöver hela ön, eller att de förvarar massa vapen och atomvapen där. Läskigt allafall!

:-)



Sitter ensam med en katt och tar en öl. Livet är schysst. Katten heter blanca

:(


Svullen. Tror myggbett?? Cray

Åsikter tihi

Kom på att jag inte berättar så mycket förutom vart vi är :-)
Sååå. Koh tao... Det var typ ett paradis för dykare. Mycket backpackers= trevligt! Mysigt ställe, fina stränder :-) 
Vi gjorde en så kallad bar crawl en kväll ochgick från pub tillpub i ett gäng. Bland annar en cabaret show vilket var skoj. Det vat shemales som var utklädda till olika artister och dansade. dock tyvärr inte med mig kamera eller telefon denna kväll, men hade roligt!!

Koh pangang= fest. Dock tycker jag typ bättre om det än koh tao eftersom jag inte är en dykare :-) förvånansvärt fint med tanke på hur mycket fest det är. Igår var vi på stranden och drack någon öl och kollade på thailändare som lekte med eld 

Imorgon ska vi troligen ut med badbåt!!! :D

Fotlänk


Ny fotlänk :-) ca 10 kr

Koh pangang





Framme i koh pangang nu!!!!! Båtturen var ett helvete, vi åkte katamaran och det gungade jättemycket så jag trodde vi skulle välta. Har nog aldrig haft sån dödsångest, skakade och grät :-) visste inte att jag blivit en sån pussy, men tydligen :-)

Här på koh pangang verkar det rätt galet, det är typ bara fest. Olika teman varje kväll. Dem laddar upp inför full moon party. som sagt, googla full moon party på google eller youtube, sinnes. Under högsäsong kan det vara ca 30 000 besökare, och ja det är högsäsong nu :-)

Alla här är mycket trevligare än på koh tao och det är lite billigare! Dessutom går det att pruta som man ska kunna!!!!!!!!!

Boendet :-)





Lyxlivet som backpacker

Le beach



Våran strand här på koh tao :-)

Tankar

Det är sjukt många hundar här. Men alla verkar typ ha halsband. Dock ser jag inte ägaren. Och hundarna ba badar hela tiden med olika människor. Man kanske får en hund på köpet när mam hyr en bubgalow typ? 
Tål att tänkas på. Här är en bild på min smoothie



Katt


Martin skickade precis en fin bild på morran UTAN KRAGE!!! På tal om det såg jag en katt igår som liknade merry så stannade till och sa det till rhailändskan som satt vid den. Hon sa att jag fick klappa :-)


Koh tao



Tjpoo!! Bor på ett hostel i koh lanta. Vi delar rum med fyra boys= flisan glad. 
Det är skitfint här, men även på denna plats blir det tyvärr bara ett kort stopp. Jag hade önskat att vi stannade längre på färre platser, men just nu vill alla till många platser pch bara stanna ca 2-3 dagar på varje..

Ikväll blir der bargaturace. Det ingår en gratis tröja!!!!

Playan

Nu ska alla rill playan!!! Förutom jag som ska sitta i skuggan på en resturang typ...

Vi fick tag i en buss ikväll 23.30 och är framme på koh tao imorgon 10.45!! 
Woooop 
Verkar så sjukt nice, där ska jag ta bilder!!

Ps. Typ inga thailändare kan engelska

Kaoz

Det är fan blekmedel i allt här!!!!!! man får vara noga med vad man köper, annars är ju solningen förgäves. Kan man säga. 

Däremot såg jagen kräm för rosa bröstvårto, funtar på att köpa i present till mågon vän, fatta glad!

Red



Var lite slarvig när jag smörjde in mig med solskydd...

Resan

Hej kära läsare. Resan till thailand var ett helvete. Först var planet tills oslo en timme sent. Sen vart det tekniska problem på planet i oslo som skulle lyfta till thailand. Så vi satt stilla i planet I TVÅ BAJSTIMMAR innan flygresan på 10 timmar påbörjades. SATT STILL I 12 TIMMAR!!! Värsta jag gjort (dock värt såklart). Så fort vi kom till bangkok väntade vi på en buss i två timmar som vi tog till hua hin (3 timmar). 

Hua hin är fint, men inget ställe vi känner för att stanna på. Stranden är fin, men vi vet att det finns så mycket bättre. Dessutom finn


s det inte så mycket att se. Tur att det bara var ett stopp på vägen. 

Ikväll bokade vi bubgalows i koh pangang till full moon party. Tänkte bo där 11-17 mars. För er som inte vet vad full moon party är- googla. Det verkar allafall bajs najs. 

Sovsags. Heeydååå




Strand.



Här har ni två bilder från hua hin. Vi har idag solat med solskyddsfaktor 30 och ändå bränt os. Tungt jö

Nu ska vi duscha och sen keka. Mumma

Hua hin

Efter en lång resa är vi framme i hua hin! Vi gör bara ett kort stopp här, för i övermorgon rör vi oss vidare mot koh pangang och full moon party!!!!!
 
idag kom vi hit klockan fyra, gick till stranden klockan fem och sen till en marknad där jag åt pad thai. Kostade 8 kr. Nice. Imorgon blir det bad hela dagen :-)

RSS 2.0