Junifest!!!

Idag hade vi junifest med teamet inom biogeokemi! Tydligen är det från början religiöst, man firar lite helgon den 24 juni och äter säsongsbunden mat. Men eftersom brasilianare älskar att fira så kör de lite när som under sommaren i princip. Tänder brasor och äter goda brasilianska saker. Mest sötsaker, ALLT är i princip sötsaker här. Men vi testade ALLT för man är bara i Brasilien en gång. Och det var väldigt gott, men ja som sagt. Väldigt sött också. Tanken är att alla ska ta med sig något så vi köpte lite kex, ost och tapenade. Fast ja. Vi kan ju inte portugisiska så vart inte riktigt vad vi tänkt oss. Kändes väldigt torftigt bredvid allt detta, typiskt brasilianska! Tapenade var nog.. något med kronärtskocka kanske? Det var inte alls gott faktiskt :) jag gillar ju vanligtvis kronärtskocka. Sen frack vi en öl ihop och spelade bingo. Bingon sög, jag vann ingenting. Ändå rättt kul att sitta och ta en öl med våran lärare Alex hemifrån. 



Jag är svinförkyld. Så trött och snorig i hela ansiktet. Känns som jag drunknar i snor. Måste bli frisk till Amazonas, men bara att vara i skolan från 9-17 är en pina så som Jg mår nu. Idag har vi inprincip bara mätt koldioxid och metan i Los gatos (en apparat som vi ska använda i fält). Åt även lunch i skolan, 6 kronor kostar det i matsalen för studenter. Ris och bönor med någonting vi inte vet vad det var till. JÄVLIGT stora portioner. Och grönsakssoppa till förrätt. GOTT!! Och koriander i allt. Vi har även köpt färsk koriander som vi har i all mat vi lagar på vårat hostel. Kommer bli så tjock här :)

Grönsakerna och frukten är så billig här? I princip allt annat i mataffären är dyrt. Men vi gjorde allafall guacamole igår, ett när med 8 mogna avokado kostade cirka 20 kronor. Sen koriander färsk några kronor. Så ja. Billigt. GOTT. 

PS. Har bild på maten men funkar inte att ladda upp. Ville bara berätta det. 

PS2. Lunchmaten alltså. Kakor och sådant från junifesten ser ni nedan. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0