Hike är kul

Idag gick vi på hike! 


Berget ser ni på bilden längst ner, 500 meter upp! Vi fick åka motorcykeltaxi upp genom favelat vidigal, byn ni ser till vänster på bilden, och sen var det bara börja vandra!!!! Vidigal var faktiskt väldigt fint och inte alls värdigt att bli kallt favela. Det är det säkraste av alla med egen polisstation. De tjänar pengar på turister och om någon gör något mot en turist råkar de VÄLDIGT illa ut. Vi gick med en guide som heter Tavi. Han är från Sverige men har bort här i 6 år så han har koll på läget va. Men som vanligt- vi kan ju inte gå någonstans själva typ i rio när det är mörkt. Bara gator med massa människor. 
 

Han berättade att de flesta favelas har ett gäng som styr och att det främst är de som bråkar med varandra och polisen. De säljer främst droger och är rika. MEN det är även de som lägger mest pengar på att rista upp favelas. Exempelvis en fotbollsplan som låg i vidigal var byggd till folket av någon drogkartell

Sen åkte jag och Nina linbana upp till sugarloaf berget (de två sista bilderna är därifrån). Det är turistigt som satan men därför kände vi oss lite tvungna att göra det. 

I övrigt har vi haft rätt dåligt väder fredag och lördag så vi kunde inte åka upp till Kristus. Förhoppningsvis kan vi göra det nästa helg. OPPA!!!



Kommentarer
Postat av: Farmor

Åh vilket härligt väder och vilka utsikter ni har fått se!! Vädret är knapert här hemma under juni också, någon vacker dag då och då bara. Jag har köpt ny soffa och åkarkillarna var här med den nyss. Nu ska den bara sättas ihop för det är en Ikea-soffa, och i morgon kväll kommer pappa och Karin och gör det. Jag får sitta på en stol om jag ska titta på TV ikväll men det funkar. Killarna tog med den gamla soffan. Kul med lite nytt. KRAM KRAM

2017-06-27 @ 13:07:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0